Wykonanie
            Składniki:- 300g 
piersi z kurczaka- 2 ząbki 
czosnku- 1 płaska łyżeczka 
słodkiej papryki- 1/2 łyżeczki 
ostrej papryki- kawałek świeżego 
imbiru- 
sok z cytryny- 2 łyżki 
sosu sojowego- 3/4 puszki 
ananasa- 1 łyżka 
miodu- 1 łyżka 
cukru trzcinowego- 2 łyżki 
octu ryżowego- 1 łyżka 
mąki kukurydzianej- 
sól i 
pieprz- 
olej do smażeniaSposób przygotowania:1. 
Kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy go z wyciśniętym 
czosnkiem, 
paprykami, 1 łyżką 
soku z cytryny, startym 
imbirem, lekko przyprawiamy 
solą i 
pieprzem i odstawiamy na 10 min.2. 
Ananasa kroimy również w kostkę, mieszamy go z 
miodem, 
cukrem, 
octem, 
sosem sojowym i 
sokiem z połowy 
cytryny oraz 1/2 szklanki 
syropu ananasowego z puszki, odstawiamy na 10 min.3. Następnie 
kurczaka podsmażamy na 
oleju, gotowy wykładamy na talerz.4. Na patelnie wykładamy 
ananasa, najpierw bez marynaty, podsmażamy. Później dodajemy marynatę, 
mięso, 
mąkę z odrobiną zimnej 
wody, smażymy aż sos zgęstnieje.5. Danie podajemy z 
ryżem oraz 
sałatką z 
rukoli i 
pomidorów.Inspiracje: greenteaforbreakfast
