Wykonanie
Bardzo smaczne,szybkie w przygotowaniu i pikantne.Dla zwolenników
łososia to danie jest idealne.Polecam.

SKŁADNIKI :0,5 kg
świeżego łososia3 łyżki
oleju1 łyżeczka
słodkiej papryki1/4 łyżeczki
ostrej papryki1 łyżeczka
mioduodrobina
chillisól,
pieprz1 ząbek
czosnku,przeciśnięty przez praskę1 łyżka
soku z cytryny1 łyżeczka
sosu sojowegoPRZYGOTOWANIE :Filet pozbawiony skóry,kroimy wzdłuż na 4-5 kawałków,o szerokości około 2 cm. każdy.
Olej,
miód,
sok z cytryny,
sos sojowy i wszystkie
przyprawy mieszamy w miseczce,maczamy w marynacie kawałki
łososia,lekko ją nacierając.Kawałki
mięsa nabijamy na namoczone patyczki do szaszłyków.
Łososia grillujemy maks.10 minut z obu stron.Podajemy ciepłe.Smacznego.

