ßßß Cookit - przepis na Udka potrojnie czosnkowe

Udka potrojnie czosnkowe

nazwa

Wykonanie

Dla amatorów czosnku - smakowita propozycja :)
Składniki
1 kg udek
4 ząbki czosnku
sos chili-czosnkowy
czosnek suszony w płatkach
sól, pieprz
słodka papryka
olej
Sposób przygotowania
Czosnek kroimy w plasterki, udka nakłuwamy nożem i nadziewamy czosnkiem. Obsypujemy je przyprawami i skrapiamy sosem chili-czosnkowym. Całość posypujemy czosnkiem w płatkach. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed wstawieniem do piekarnika mięso skrapiamy olejem i podlewamy 1/2 szklaki wody. Pieczemy około godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/udka_czosnkowe.htm