Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indyka 400 gramów
czosnek 2 ząbki
olej 7 łyżek stołowych
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
curry 1 łyżek deserowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Marynata: wymieszać
olej z rozdrobnionym
czosnkiem,
papryką,
sokiem z cytryny, oraz
curry.Umyte, osuszone
mięso pokroić w paski i ułożyć w marynacie. Przykryć i odstawić na 60 minut do lodówki.Wyjęte z marynaty, osączone
mięso nadziewać na patyczki szaszłykowe. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i upiec na grillu lub w piekarniku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: