ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z marynowanego indyka

Szaszłyki z marynowanego indyka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indyka 400 gramów
czosnek 2 ząbki
olej 7 łyżek stołowych
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
curry 1 łyżek deserowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Marynata: wymieszać olej z rozdrobnionym czosnkiem, papryką, sokiem z cytryny, oraz curry.
Umyte, osuszone mięso pokroić w paski i ułożyć w marynacie. Przykryć i odstawić na 60 minut do lodówki.
Wyjęte z marynaty, osączone mięso nadziewać na patyczki szaszłykowe. Oprószyć solą oraz pieprzem i upiec na grillu lub w piekarniku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11764/Szaszlyki-z-marynowanego-indyka