ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 400 gramówczosnek 2 ząbkiolej 7 łyżek stołowychsok z cytryny 3 łyżek stołowychcurry 1 łyżek deserowychpapryka mielona słodka 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Marynata: wymieszać olej z rozdrobnionym czosnkiem, papryką, sokiem z cytryny, oraz curry.Umyte, osuszone mięso pokroić w paski i ułożyć w marynacie. Przykryć i odstawić na 60 minut do lodówki.Wyjęte z marynaty, osączone mięso nadziewać na patyczki szaszłykowe. Oprószyć solą oraz pieprzem i upiec na grillu lub w piekarniku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: