ßßß
Przygotowanie skrzydełek zaczniemy od umycia ich i przecięcia na 3 części (Końcówki lotek nie będą nam potrzebne), czyli z jednego skrzydełka powstaną nam dwa fajne kawałki mięsa. Do ich przecięcia użyłem nożyc kuchennych widocznych na zdjęciu poniżej.
Marynata na 4 duże skrzydełkaSkładniki do marynaty:1/3 łyżeczki ostrej papryki chili2 łyżeczki sosu czarnego chili Tao Tao1 łyżeczka słodkiej papryki2 ząbki czosnku3 łyżeczki olejuszczyptę soli, wegety i pieprzu.Całość przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 20 min.Blachę wyłożyć papierem. Skrzydełka piec przez 45 min w temperaturze 170 °C.
Skrzydełka można podać na wiele sposobów np. jako przekąska do piwa bądź podać je na obiad z ryżem i warzywami.Najważniejsze że skrzydełka są tanie i pyszne a to studenci lubią najbardziej :)Smacznego!