Wykonanie
Cześć,niektórzy twierdzą że na skrzydełkach z
kurczaka prawie w ogóle nie ma
mięsa, a żeby się do niego dostać trzeba się nieźle ubrudzić, ja jestem innego zdania i postaram się udowodnić i zarazem zachęcić Was do wykonania tego prostego przepisu.

Przygotowanie skrzydełek zaczniemy od umycia ich i przecięcia na 3 części (Końcówki lotek nie będą nam potrzebne), czyli z jednego skrzydełka powstaną nam dwa fajne kawałki
mięsa. Do ich przecięcia użyłem nożyc kuchennych widocznych na zdjęciu poniżej.

Marynata na 4 duże skrzydełkaSkładniki do marynaty:1/3 łyżeczki
ostrej papryki chili2 łyżeczki sosu czarnego
chili Tao Tao1 łyżeczka
słodkiej papryki2 ząbki
czosnku3 łyżeczki
olejuszczyptę
soli,
wegety i
pieprzu.Całość przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 20 min.Blachę wyłożyć papierem. Skrzydełka piec przez 45 min w temperaturze 170 °C.

Skrzydełka można podać na wiele sposobów np. jako przekąska do
piwa bądź podać je na obiad z
ryżem i warzywami.Najważniejsze że skrzydełka są tanie i pyszne a to studenci lubią najbardziej :)Smacznego!