ßßß
 
            
         Jako, że naszło nas na roladki już wczoraj dziś kolejne tym razem delikatniejsze i bardziej świeże. Idealne na gorące popołudnie. Oto roladki z kurczaka z ananasem.Składniki:6 filetów z piersi kurczaka (ok. 500 gr)puszka ananasa w zalewie (mogą być kostki)cytrynasólpieprzsos chiliostra paprykaimbirolej2 ząbki czosnku6 plastrów serka topionego lub żółtegomąka do panierowaniaPrzygotowanie:1. Zaczynamy od marynaty: do miski wlewamy zalewę od ananasa, dodajemy startą skórkę z jednej cytryny i sok z jej połowy, dużą szczyptę ostrej papryki, łyżeczkę mielonego imbiru, łyżkę sosu chili, drobno posiekany czosnek i dwie łyżki oleju.2. Filety rozbijamy na grubość ok pół centymetra. Delikatnie solimy i pieprzymy. Układamy na nich plasterek sera i 4 kostki ananasa. Rolujemy jak klasyczne zrazy.3. Roladki układamy ciasno w miseczce i zalewamy marynatą. Odstawiamy na co najmniej pół godziny do lodówki.4. Pozostałą część ananasa kroimy w drobną kosteczkę.5. Po pół godzinie panierujemy roladki w mące i smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe roladki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym. Do reszty marynaty dodajemy łyżkę - dwie mąki. Roladki posypujemy ananasem w kostce i zalewamy marynatą z mąką.6. Roladki zapiekamy przez 10 - 15 minut w 250 stopniach, aż sos się zetnie. Podajemy gorące z ryżem.Smacznego!!!PDF
Jako, że naszło nas na roladki już wczoraj dziś kolejne tym razem delikatniejsze i bardziej świeże. Idealne na gorące popołudnie. Oto roladki z kurczaka z ananasem.Składniki:6 filetów z piersi kurczaka (ok. 500 gr)puszka ananasa w zalewie (mogą być kostki)cytrynasólpieprzsos chiliostra paprykaimbirolej2 ząbki czosnku6 plastrów serka topionego lub żółtegomąka do panierowaniaPrzygotowanie:1. Zaczynamy od marynaty: do miski wlewamy zalewę od ananasa, dodajemy startą skórkę z jednej cytryny i sok z jej połowy, dużą szczyptę ostrej papryki, łyżeczkę mielonego imbiru, łyżkę sosu chili, drobno posiekany czosnek i dwie łyżki oleju.2. Filety rozbijamy na grubość ok pół centymetra. Delikatnie solimy i pieprzymy. Układamy na nich plasterek sera i 4 kostki ananasa. Rolujemy jak klasyczne zrazy.3. Roladki układamy ciasno w miseczce i zalewamy marynatą. Odstawiamy na co najmniej pół godziny do lodówki.4. Pozostałą część ananasa kroimy w drobną kosteczkę.5. Po pół godzinie panierujemy roladki w mące i smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe roladki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym. Do reszty marynaty dodajemy łyżkę - dwie mąki. Roladki posypujemy ananasem w kostce i zalewamy marynatą z mąką.6. Roladki zapiekamy przez 10 - 15 minut w 250 stopniach, aż sos się zetnie. Podajemy gorące z ryżem.Smacznego!!!PDF