Wykonanie
PDF
Jako, że naszło nas na roladki już wczoraj dziś kolejne tym razem delikatniejsze i bardziej świeże. Idealne na gorące popołudnie. Oto roladki z
kurczaka z
ananasem.Składniki:6
filetów z piersi kurczaka (ok. 500 gr)puszka
ananasa w zalewie (mogą być kostki)
cytrynasólpieprzsos
chiliostra paprykaimbirolej2 ząbki
czosnku6 plastrów
serka topionego lub żółtego
mąka do panierowaniaPrzygotowanie:1. Zaczynamy od marynaty: do miski wlewamy zalewę od
ananasa, dodajemy startą skórkę z jednej
cytryny i sok z jej połowy, dużą szczyptę
ostrej papryki, łyżeczkę mielonego
imbiru, łyżkę sosu
chili, drobno posiekany
czosnek i dwie łyżki
oleju.2. Filety rozbijamy na grubość ok pół centymetra. Delikatnie solimy i
pieprzymy. Układamy na nich plasterek
sera i 4 kostki
ananasa. Rolujemy jak klasyczne zrazy.3. Roladki układamy ciasno w miseczce i zalewamy marynatą. Odstawiamy na co najmniej pół godziny do lodówki.4. Pozostałą część
ananasa kroimy w drobną kosteczkę.5. Po pół godzinie panierujemy roladki w
mące i smażymy na złoto na mocno rozgrzanym
oleju. Gotowe roladki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym. Do reszty marynaty dodajemy łyżkę - dwie
mąki. Roladki posypujemy
ananasem w kostce i zalewamy marynatą z
mąką.6. Roladki zapiekamy przez 10 - 15 minut w 250 stopniach, aż sos się zetnie. Podajemy gorące z
ryżem.Smacznego!!!PDF