Wykonanie
Najpyszniejsze paszteciki
rybne jakie
jadłam! oczywiście nazywać je możemy jak tylko chcemy...pulpeciki czy klopsy też dozwolone bo dlaczego nie! Są pyszne...nie sądziłam nawet, że aż tak będą nam smakowały! Nowa alternatywa dla ryb, które tak rzadko przyrządzam, a także dla burgerów które wszyscy uwielbiamy. Dziś z dodatkiem sałatki z
ogórków i lekkiego
makaronu vermicelli ... Weekendowy idealny obiad!

podpatrzoneSkładniki: na 8szt200g
makaronu ryżowego vermicelli400g
białej ryby ( u mnie
morszczuk )jedna
marchewpęczek
kolendrybiała część
pora4cm kawałek
imbiruszalotkazielona
papryczka chilibiałko jaja2 łyżki
mąki kukurydzianejłyżka
sosu rybnegołyżka
sosu sojowegołyżka słodkiego sosu
chiliodrobina
sezamu do posypania wierzchu
sól,
pieprz do smaku
Makaron wrzucić do wrzątku, odczekać 3 minuty, zalać zimną
wodą, odcedzić, podzielić na dwie równe części. Jedną część odłożyć a drugą grubo pokroić.
Rybę przepuścić przez maszynkę do
mięsa wraz z
imbirem.
Marchew obrać i zetrzeć na długie cienkie paski lub pokroić julienne. Do zmielonej
ryby dodać pokrojoną drobno
kolendrę,
szalotkę,
por,
chili, startą
marchew,
białko jaja,
mąkę i na końcu wszystkie sosy oraz pokrojony grubo
makaron. Wymieszać wszystko bardzo dokładnie, doprawić
solą i
pieprzem. Formować małe pulpeciki, które następnie wrzucać na rozgrzany
olej i smażyć do lekkiego zbrązowienia.Składniki: na
sałatkę z
ogórków2 świeże
ogórki2 łyżeczki
cukru pudruczerwona
papryczka chilipół pęczka
kolendrypół pęczka
natki pietruszkiodrobina
octu ryżowego1 łyżka
sosu sojowegoOgórki pokroić na pół plasterki, dodać pokrojoną drobno
kolendrę i
natkę oraz resztę składników, wymiesza. Paszteciki podawać z resztą odłożonego
makaronu oraz
sałatką ogórkową.Smacznego:)
