Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 250 gramów
masło 80 gramów
drożdże 30 gramów
jajko 1 sztuk
żółtko 1 sztukkwaśna
śmietana 1/2 szklanek
mleko 2 łyżek stołowych
cukier 1 szczypta
sól według uznania
filet z indyka 500 gramów
cebula średnia 1 sztuk
papryki kolorowe 3 sztuk
pomidor 2 sztuk
ser żółty Podlaski MSM
Mońki w plastrach 300 gramów
olej 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozkruszyć z
cukrem, odrobiną
mąki i
mlekiem.
Margarynę posiekać z resztą
mąki, dodać
sól,
jajka,
żółtka,
śmietanę i wyrośnięte
drożdże. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Indyka i
cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na
oleju. Dodać pokrojony
czosnek,
paprykę i
pomidory. Doprawić
solą,
pieprzem,
ziołami prowansalskimi, chwilę poddusić. Farsz przestudzić i wymieszać z
żółtym serem. Z ciasta uformować 2 duże krążki, położyć na natłuszczoną blaszkę do pieczenia i nałożyć farsz. Uformować pierogi, dokładnie sklejając brzegi i posmarować roztrzepanym
białkiem. Piec w temperaturze 180°C, do uzyskania złotego koloru. Podawać z ulubionym sosem.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: