Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka 75 gramów
maliny 200 gramów
jagody 200 gramów
porzeczki czerwone 200 gramów
cukier 300 gramów
cukier 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 75 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychfrużelina
czarne jagody 1 puszkalistki
żelatyny 12 sztuk
jogurt naturalny 1 kilogramów
sok z cytryny 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
śmietana kremowa 200 gramów
sok jabłkowy 1 szklanek
galaretka czerwona 2 sztukWykonanie:Utrzeć
jajka z 4 łyżkami zimnej
wody. Ucierając, dodać 150g
cukru oraz
cukier waniliowy. wsypać
maki wymieszane z
proszkiem do pieczenia i wymieszać na jednolite ciasto. Przełożyć na blachę wyścielona papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 12 minut w 200 stopniach, wystudzić.Namoczone listki
żelatyny odcisnąć i rozpuścić. Utrzeć
jogurt ze 150g
cukru, skórka oraz
sokiem z jednej
cytryny. Wymieszać
żelatynę z 3 łyżkami kremu, a
potem z reszta masy i schłodzić. Ubić
śmietanę i połączyć z tężejącym kremem. Wyłożyć masę na zimny
biszkopt. Na wierzchu ułożyć oczyszczone, osączone
owoce i zalać frużeliną. Wstawić na 4 godziny do lodówki.Wymieszać
galaretki z 4 łyżkami
cukru,
sokiem jabłkowym oraz szklanka
wody. mieszając, zagotować. Ostudzona
galaretka zalać
owoce i chłodzić 60 minut. Przed podaniem pokroić ciasto na kwadraty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: