ßßß Cookit - przepis na Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 10 dekagramów
cukeir waniliowy 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
mąki ziemniaczanej 6 dekagramów
mąki 6 dekagramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukeir do posypania według uznania
żelatyny 3 łyżek deserowych
śliwki 30 dekagramów
kremówka 20 dekagramów
cukier waniliowy 1 sztuk
twaróg 20 dekagramów
cukier 5 dekagramów
sok z cytryny 6 łyżek stołowych
powidła według uznania
Wykonanie:
Żółtka, 6 dag cukru, cukier waniliowy i skórkę z cytryny, wymieszać. Siatka ubić z resztą cukru, przełożyć do żółtek. Wsypać całą mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić. Piec 10 min w temp. 200CC (na pergaminie).
Biszkopt przełożyć na wilgotną, posypaną cukrem ściereczkę. Żelatynę rozpuścić. Śliwki oczyścić, pokroić na małe cząstki.
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać żelatynę, wymieszać, schłodzić. Do tężejącej masy przełożyć śliwki i ubitą śmietanę, ponownie schłodzić. Biszkopt posmarować powidłami i kremem, zwinąć w ro-ladę, schłodzić.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6535/Rolada-biszkoptowa