Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 10 dekagramów
cukeir waniliowy 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
mąki ziemniaczanej 6 dekagramów
mąki 6 dekagramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukeir do posypania według uznania
żelatyny 3 łyżek deserowych
śliwki 30 dekagramówkremówka 20 dekagramów
cukier waniliowy 1 sztuk
twaróg 20 dekagramów
cukier 5 dekagramów
sok z cytryny 6 łyżek stołowychpowidła według uznaniaWykonanie:
Żółtka, 6 dag
cukru,
cukier waniliowy i
skórkę z cytryny, wymieszać. Siatka ubić z resztą
cukru, przełożyć do
żółtek. Wsypać całą
mąkę i
proszek do pieczenia, wyrobić. Piec 10 min w temp. 200CC (na pergaminie).
Biszkopt przełożyć na wilgotną, posypaną
cukrem ściereczkę.
Żelatynę rozpuścić.
Śliwki oczyścić, pokroić na małe cząstki.Kremówkę ubić na sztywno z
cukrem waniliowym.
Twaróg utrzeć z
cukrem i
sokiem z cytryny. Dodać
żelatynę, wymieszać, schłodzić. Do tężejącej masy przełożyć
śliwki i ubitą
śmietanę, ponownie schłodzić.
Biszkopt posmarować powidłami i kremem, zwinąć w ro-ladę, schłodzić.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: