ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 10 dekagramówcukeir waniliowy 1 sztukskórka z cytryny 1 sztukmąki ziemniaczanej 6 dekagramówmąki 6 dekagramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychcukeir do posypania według uznaniażelatyny 3 łyżek deserowychśliwki 30 dekagramówkremówka 20 dekagramówcukier waniliowy 1 sztuktwaróg 20 dekagramówcukier 5 dekagramówsok z cytryny 6 łyżek stołowychpowidła według uznaniaWykonanie:Żółtka, 6 dag cukru, cukier waniliowy i skórkę z cytryny, wymieszać. Siatka ubić z resztą cukru, przełożyć do żółtek. Wsypać całą mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić. Piec 10 min w temp. 200CC (na pergaminie).Biszkopt przełożyć na wilgotną, posypaną cukrem ściereczkę. Żelatynę rozpuścić. Śliwki oczyścić, pokroić na małe cząstki.Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać żelatynę, wymieszać, schłodzić. Do tężejącej masy przełożyć śliwki i ubitą śmietanę, ponownie schłodzić. Biszkopt posmarować powidłami i kremem, zwinąć w ro-ladę, schłodzić.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: