ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 300 gramówgroszek mrożony 1 szklanekjajka 8 sztukpapryka czerwona 1 sztukpomidory 1 sztukczosnek 2 ząbkinatka pietruszki 2 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychmleko 100 mililitrówcurry według uznaniapapryka mielona według uznaniagałka muszkarołowa według uznaniaoliwki 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniacebula 1 sztukWykonanie:Oczyszczone ziemniaki ugotować. Osączone pokroić w plasterki. Oczyszczona paprykę pokroić w paski. Sparzony, obrany ze skórki pomidor pokroić w kostkę. Oczyszczona cebule i czosnek drobno posiekać. Cebule zeszklić na oliwie, dodać paprykę i smażyć kilka minut. Dodać plastry ziemniaków, pomidor, czosnek, groszek oraz natkę i mieszając, podsmażyć. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wszystko przełożyć do natłuszczonej tortownicy.Jajka i mleko roztrzepać ze szczyptą papryki, curry, gałki, przyprawić sola oraz pieprzem i polać warzywa. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż masa się zetnie i lekko zrumieni. podawać z oliwkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z JajZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: beatriceData: 2011-03-13skad taki przepis ?! nikt takiej rzeczy nie robi to co proponujesz to raczej jakas zapiekanka - nie mieszaj pojec ! frittata to rodzaj omletu zrobiony na patelni (dodatki rozne ) i max czas to 20 minDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: