Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 300 gramów
groszek mrożony 1 szklanek
jajka 8 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
mleko 100 mililitrów
curry według uznania
papryka mielona według uznaniagałka muszkarołowa według uznania
oliwki 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
cebula 1 sztukWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować. Osączone pokroić w plasterki. Oczyszczona
paprykę pokroić w paski. Sparzony, obrany ze skórki
pomidor pokroić w kostkę. Oczyszczona
cebule i
czosnek drobno posiekać.
Cebule zeszklić na
oliwie, dodać
paprykę i smażyć kilka minut. Dodać plastry
ziemniaków,
pomidor,
czosnek,
groszek oraz
natkę i mieszając, podsmażyć. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Wszystko przełożyć do natłuszczonej tortownicy.
Jajka i
mleko roztrzepać ze szczyptą
papryki,
curry, gałki, przyprawić
sola oraz
pieprzem i polać warzywa. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż masa się zetnie i lekko zrumieni. podawać z
oliwkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z JajZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: beatriceData: 2011-03-13skad taki przepis ?! nikt takiej rzeczy nie robi to co proponujesz to raczej jakas zapiekanka - nie mieszaj pojec ! frittata to rodzaj omletu zrobiony na patelni (dodatki rozne ) i max czas to 20 minDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: