ßßß
Składniki (na jedną porcję):1 cebula1 czerwona papryka1 – 2 pomidory3 ząbki czosnku2 – 3 jajka2 parówki1 ciabataoliwa oliweksól i pieprz do smaku
Przygotowanie:Z papryki wykrój gniazdo nasienne a papryke posiekaj w drobną kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Drobno pokrój w kostkę cebulę i dodaj do papryki. Wszystko smaż do momentu, aż papryka będzie miękka a cebula zeszklona.Drobno posiekaj dwa ząbki czosnku.Pomidora natnij i zalej wrzątkiem a po dwóch minutach zalejgo zimną wodą i zdejmij skórę. Pokrój w kostkę po czym dodaj wraz z czosnkiem do pozostałych składników na patelni. Smaż do momentu gdy pomidory zaczną się lekko rozpadać.Do miseczki wbij dwa, trzy jajka.Rozgrzej piekarnik do 180ºC.Ciabate przekrój na pół skrop oliwą i włóż na kilka minut do piekarnika. Parówki obsypu startym serem (możesz nałożyć plaster sera) posypu słodką papryką i również wstaw do piekarnika.Do warzyw na patelni wlej całe jajka, posól, popieprz, przykryj pokrywką i smaż kilka minut by się białko ścięło.Gdy ciabata będzie już złocista wyjmij ją z piekarnika i wetrzyj w nią ząbek czosnku.Gotowego omleta przełóż na talerz, obok ułóż podpieczone parówki i ciabate.Jedz ze smakiemSmacznego!!
A jak się Tobie podoba przepis?Zapraszam do pozostawienia komentarza.Incoming search terms:omlet