ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoburaczki 4 sztukfasola perłowa 100 gramówziemniaki 3 sztukmarchewka 2 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,25 sztukpomidory 4 sztukbulion warzywny 1 kosteksok z cytryny 0,5 sztukczosnek 4 ząbkiśmietana 3 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychliść laurowy 2 sztukpieprz 3 ziarnaziele angielskie 3 ziarnasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone wszystkie warzywa korzenne pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Kostkę bulionu rozpuścić w 1,2 l wrzącej wody, zalać warzywa i gotować 30 minut. Fasole ugotować osobno i dodać do zupy. Obrane pomidory przetrzeć przez sito i dodać do zupy, zagotować. Zupę doprawić rozdrobnionym czosnkiem, sokiem z cytryny i śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: