ßßß Cookit - przepis na Barszcz ukraiński II

Barszcz ukraiński II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
buraczki 4 sztuk
fasola perłowa 100 gramów
ziemniaki 3 sztuk
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
pomidory 4 sztuk
bulion warzywny 1 kostek
sok z cytryny 0,5 sztuk
czosnek 4 ząbki
śmietana 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztuk
pieprz 3 ziarna
ziele angielskie 3 ziarna
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone wszystkie warzywa korzenne pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Kostkę bulionu rozpuścić w 1,2 l wrzącej wody, zalać warzywa i gotować 30 minut. Fasole ugotować osobno i dodać do zupy. Obrane pomidory przetrzeć przez sito i dodać do zupy, zagotować. Zupę doprawić rozdrobnionym czosnkiem, sokiem z cytryny i śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10107/Barszcz-ukrainski-II