Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
buraczki 4 sztuk
fasola perłowa 100 gramów
ziemniaki 3 sztuk
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
pomidory 4 sztuk
bulion warzywny 1 kostek
sok z cytryny 0,5 sztuk
czosnek 4 ząbki
śmietana 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztuk
pieprz 3 ziarna
ziele angielskie 3 ziarna
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone wszystkie warzywa korzenne pokroić w kostkę i podsmażyć na
oleju. Dodać
liście laurowe,
ziele angielskie,
pieprz i
sól. Kostkę
bulionu rozpuścić w 1,2 l wrzącej
wody, zalać warzywa i gotować 30 minut.
Fasole ugotować osobno i dodać do zupy. Obrane
pomidory przetrzeć przez sito i dodać do zupy, zagotować. Zupę doprawić rozdrobnionym
czosnkiem,
sokiem z cytryny i
śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: