Wykonanie
Składniki :1
kalarepka i
cebula4
ziemniaki, 2-3 ząbki
czosnku1 duża
marchew i
pietruszkakawałek
seleramały kawałek
buraczka czerwonegogarść żółtej
fasolisól,
pieprz mielony i ziarnisty
liść laurowy,
papryka ostra mielona
olej do smażenia , ewentualnie
śmietanaPrzygotowanie :Warzywa obrać.
Ziemniaki pokroić,
cebulę seler i
buraczek pokroić w drobną kostkę
Marchew i
pietruszkę zetrzeć na tarceDo garnuszka wrzucić
ziemniaki i
cebulę oraz
pieprz ziarnisty i
liść laurowy - gotowaćDołożyć pokrojoną
fasolkę,
buraczek i
seler, a
marchew i
pietruszkę oraz pokrojony
czosnek przesmażyć na
oleju ( wpierw
marchew,
potem pietruszkę i
czosnek), dodać do zupy- gotowaćNa końcu gotowania dodać pokrojoną
kalarepkę, doprawić do smaku
solą,
pieprzem mielonym i
papryką- gotować do miękkości warzywJuż na talerzu posypać
natką pietruszki, a kto lubi i może,
doda łyżkę
śmietany.