ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 70 dekagramówcebula 2 sztukpapryka kolorowa 3 sztukmąka 1 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychwino czerwone wytrawne 0,5 szklanektymianek gałązki 2 sztukbazylia gałązki 2 sztukoregano gałązki 2 sztukcząber gałązki 2 sztukestragon gałązki 2 sztukszałwia gałązki 2 sztukrozmaryn gałązki 3 sztukczosnek 3 ząbkipomidory 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, a potem w paski. Oprószyć maka. Oczyszczoną cebulę pokroić na talarki, a oczyszczone z pestek papryki pokroić w paski. W płaskim szerokim rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać mięso, a gdy się zrumieni ze wszystkich stron, włożyć paprykę. Smażyć razem, mieszając, przez 5 minut, podlać winem, dodać gałązki ziół, doprawić zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. gdy mięso będzie miękkie, dodać obrane ze skórki i pokrojone w cząstki pomidory, dusić razem przez 10 minut. Udekorować świeżymi ziołami i podawać z ryżem lub ziemniakami.Uwagi:Jeśli nie mamy świeżych ziół, to możemy użyć suszonych ziół prowansalskich.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: