ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 600 gramówpapryka żółta 0,5 sztukpapryka czerwona 0,5 sztukcebula 1 sztukpieczrki 5 sztuksok z cytryny według uznaniamąka 3 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychwino czerwone wytrawne 50 mililitrówbulion wołowy 1 szklanekczosnek 2 ząbkikoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychśmietana 3 łyżek stołowychtymianek według uznaniarozmaryn według uznaniapapryka mielona słodka i ostra według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić , oprószyć solą i pieprzem. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka. Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny.Na plastrach mięsa ułożyć pokrojone składniki. zwinąć zrazy, obwiązać nicią, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Przełożyć do rondla, wlać wino oraz bulion. Dodać rozdrobniony czosnek, koncentrat pomidorowy i po sporej szczypce ziół oraz słodką i ostrą mieloną paprykę. dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 45 minut, aż będą miękkie. Pod koniec do sosu dodać śmietanę. podawać z makaronem lub kładzionymi kluseczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: