Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 600 gramów
papryka żółta 0,5 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
cebula 1 sztuk
pieczrki 5 sztuk
sok z cytryny według uznania
mąka 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 50 mililitrów
bulion wołowy 1 szklanek
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
tymianek według uznania
rozmaryn według uznania
papryka mielona słodka i ostra według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić , oprószyć
solą i
pieprzem. Oczyszczoną
paprykę pokroić w paski. Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka. Oczyszczone
pieczarki pokroić na plasterki i skropić
sokiem z cytryny.Na plastrach
mięsa ułożyć pokrojone składniki. zwinąć zrazy, obwiązać nicią, obtoczyć w
mące i obsmażyć na
oleju. Przełożyć do rondla, wlać
wino oraz
bulion. Dodać rozdrobniony
czosnek,
koncentrat pomidorowy i po sporej szczypce
ziół oraz słodką i ostrą mieloną
paprykę. dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 45 minut, aż będą miękkie. Pod koniec do sosu dodać
śmietanę. podawać z
makaronem lub kładzionymi kluseczkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: