ßßß Cookit - przepis na Zupa gulaszowa z papryką i kluskami

Zupa gulaszowa z papryką i kluskami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe pręga 500 gramów
cebula 3 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
papryka czerwona 1 sztuk
papryka mielona ostra 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
bulion wołowy 1,5 litrów
przecier pomidorowy 1 łyżek stołowych
kminek według uznania
jajka 2 sztuk
mąka 0,75 szklanek
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w paski. Oczyszczoną cebule posiekać, a paprykę pokroić w kostkę. Cebule zeszklić na oleju rozgrzanym w garnku, dodać mięso, posypać papryką i podsmażyć 5 minut. Dodać czosnek, paprykę, przyprawy i przecier, wlać bulion i gotować, aż mięso będzie miękkie.
Do roztrzepanych z odrobiną soli jajek dodać mąkę i mieszać, żeby powstała jednolita gęsta masa. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, to dosypać mąki. Do gotującej się zupy wrzucać kluski wielkości mniejszej niż łyżeczka. Gotować, mieszając. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10036/Zupa-gulaszowa-z-papryka-i-kluskami