ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe pręga 500 gramówcebula 3 sztukolej 4 łyżek stołowychpapryka czerwona 1 sztukpapryka mielona ostra 1 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkibulion wołowy 1,5 litrówprzecier pomidorowy 1 łyżek stołowychkminek według uznaniajajka 2 sztukmąka 0,75 szklaneknatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w paski. Oczyszczoną cebule posiekać, a paprykę pokroić w kostkę. Cebule zeszklić na oleju rozgrzanym w garnku, dodać mięso, posypać papryką i podsmażyć 5 minut. Dodać czosnek, paprykę, przyprawy i przecier, wlać bulion i gotować, aż mięso będzie miękkie.Do roztrzepanych z odrobiną soli jajek dodać mąkę i mieszać, żeby powstała jednolita gęsta masa. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, to dosypać mąki. Do gotującej się zupy wrzucać kluski wielkości mniejszej niż łyżeczka. Gotować, mieszając. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: