Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe pręga 500 gramów
cebula 3 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
papryka czerwona 1 sztuk
papryka mielona ostra 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
bulion wołowy 1,5 litrów
przecier pomidorowy 1 łyżek stołowych
kminek według uznania
jajka 2 sztuk
mąka 0,75 szklanek
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w paski. Oczyszczoną
cebule posiekać, a
paprykę pokroić w kostkę.
Cebule zeszklić na
oleju rozgrzanym w garnku, dodać
mięso, posypać
papryką i podsmażyć 5 minut. Dodać
czosnek,
paprykę,
przyprawy i przecier, wlać
bulion i gotować, aż
mięso będzie miękkie.Do roztrzepanych z odrobiną
soli jajek dodać
mąkę i mieszać, żeby powstała jednolita gęsta masa. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, to dosypać
mąki. Do gotującej się zupy wrzucać kluski wielkości mniejszej niż łyżeczka. Gotować, mieszając. Przed podaniem posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: