ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomieso wolowe 600 gramówpapryka czerwona 500 gramówcebula 4 sztukczosnek 6 ząbkiprzecier pomidorowy 2 łyżek stołowycholej 5 łyżek stołowychpapryka mielona 1 łyżek deserowychnatka pietruszki 3 łyżek stołowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry, przykryć folią i niezbyt mocno rozbić tłuczkiem. Rozgrzać z rondlu olej i obsmażyć mięso z obu stron, oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 40 minut.Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki, dodać do mięsa i dusić do miękkości. Przecier rozprowadzić łyżką ciepłej wody i wlać do mięsa, dodać czosnek pokrojony w plasterki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru i jeszcze chwile dusić. Posypać posiekana natka pietruszki. Podawać z ryżem lub kaszą gryczaną z dodatkiem surówki ze świeżej kapusty lub ogórków kiszonych.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: