ßßß
200 g fileta z kurczaka,spora cebula, kilka większych pieczarek, kawałek czerwonej papryki i liść-dwa sałaty,sól morska, świeżo mielony pieprz, cukier trzcinowy, mieszanka przypraw do mięsa mielonego (karkówki, gyros — co mamy pod ręką),olej rzepakowy.CiekawostkaNa patelnię wkładamy pokrojonego na kawałeczki kurczaka, posypujemy mieszanką przypraw w ilości ok. 1–2 łyżeczek i smażymy na rumiano z każdej strony, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec smażenia dodajemy pieczarki z cebulą i papryką i smażymy razem 2–3 minutki. Wykładamy do miseczki na podrobione liście sałaty i kurczak z pieczarkami, cebulą i papryką gotowy. Smacznego!Jeśli podoba Ci się ten prosty przepis, daj proszę lajka i podziel się komentarzem
Kurczak z pieczarkami, cebulką i czerwoną paprykąKurczak z pieczarkami, cebulą i papryką na zielonej sałacie to typowe danie kolacyjne — wysokobiałkowe, niskowęglowodanowe i do tego bardzo smaczne.Porcji: 2Składniki:200 g fileta z kurczaka1 duża cebula3–5 dużych pieczarek1/4 czerwonej papryki1–2 liście sałatysól morska, świeżo mielony pieprz, cukier trzcinowymieszanka przypraw do mięsa mielonegoolej rzepakowy
Kurczak z pieczarkami, cebulą i papryką na zielonej sałacie to typowe danie kolacyjne — wysokobiałkowe, niskowęglowodanowe i do tego bardzo smaczne.Porcji: 2Składniki:200 g fileta z kurczaka1 duża cebula3–5 dużych pieczarek1/4 czerwonej papryki1–2 liście sałatysól morska, świeżo mielony pieprz, cukier trzcinowymieszanka przypraw do mięsa mielonegoolej rzepakowy