Wykonanie
Kurczak z pieczarkami,
cebulą i
papryką to potrawa tak prosta, że zastanawiałem się, czy w ogóle jest sens ją opisywać. Niemniej jednak świetnie nadaje się na szybką, lekką kolację, więc…
czemu nie?
200 g fileta z kurczaka,spora
cebula, kilka większych pieczarek, kawałek czerwonej
papryki i liść-dwa
sałaty,
sól morska, świeżo mielony
pieprz,
cukier trzcinowy, mieszanka przypraw do
mięsa mielonego (karkówki, gyros — co mamy pod ręką),
olej rzepakowy.CiekawostkaNa patelnię wkładamy pokrojonego na kawałeczki kurczaka, posypujemy mieszanką przypraw w ilości ok. 1–2 łyżeczek i smażymy na rumiano z każdej strony, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec smażenia dodajemy pieczarki z
cebulą i
papryką i smażymy razem 2–3 minutki. Wykładamy do miseczki na podrobione liście
sałaty i kurczak z pieczarkami,
cebulą i
papryką gotowy. Smacznego!Jeśli podoba Ci się ten prosty przepis, daj proszę lajka i podziel się komentarzem
Kurczak z pieczarkami,
cebulką i czerwoną
paprykąKurczak z pieczarkami,
cebulą i
papryką na zielonej sałacie to typowe danie kolacyjne — wysokobiałkowe, niskowęglowodanowe i do tego bardzo smaczne.Porcji: 2Składniki:200 g fileta z kurczaka1 duża
cebula3–5 dużych pieczarek1/4 czerwonej
papryki1–2 liście
sałatysól morska, świeżo mielony
pieprz,
cukier trzcinowymieszanka przypraw do
mięsa mielonego
olej rzepakowy
Kurczak z pieczarkami,
cebulą i
papryką na zielonej sałacie to typowe danie kolacyjne — wysokobiałkowe, niskowęglowodanowe i do tego bardzo smaczne.Porcji: 2Składniki:200 g fileta z kurczaka1 duża
cebula3–5 dużych pieczarek1/4 czerwonej
papryki1–2 liście
sałatysól morska, świeżo mielony
pieprz,
cukier trzcinowymieszanka przypraw do
mięsa mielonego
olej rzepakowy