ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczka wieprzowa 1 sztukpapryka mielona słodka 4 łyżek stołowychpapryka mielona ostra 1 szczyptaśmietana 125 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Umyte mięso pokroić na plastry, każdy delikatnie spłaszczyć dłonią i oprószyć solą oraz pieprze i papryką ostrą. Obsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Wymieszać gęstą śmietanę ze słodką papryką i wlać do usmażonego mięsa. Dusić kilka minut nie doprowadzając do wrzenia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: