ßßß
SKŁADNIKI:mięso wołowe gulaszowe 3/4 kgsól pieprz 1 szczyptapapryka mielona słodka 1 łyżeczkaolej do smażeniasosier 2 łyżkipapryka kolorowa 3 sztziemniaki duże 4 sztszczypiorek 1/2 pęczkaśmietana 100 mlPRZYGOTOWANIE:Mięso wołowe opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i dobrze podsmażyć mięso, pod koniec posypać szczyptą soli i pieprzu oraz papryką mieloną słodką. Podlać gorącą wodą (tak aby przykryło mięso), dodać sosier i dusić ok 90 minut lub do miękkości mięsa. Ziemniaki ugotować w łupinkach w osolonej wodzie. Papryki kolorowe oczyścić z pestek. Pokroić w kostkę. Ułożyć na blaszce i zapiekać 20 minut w temp 180 stopni. Z ziemniaków odkroić czubki i wydrążyć połowę miąższu. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Do środka nakładać mięso wraz z kawałkami papryki. Wierzch polać odrobiną sosu powstałego podczas duszenia oraz śmietaną ze szczypiorkiem. Układać na talerzach i podawać gorące, Smacznego:)