ßßß Cookit - przepis na Leczo z kociołka

Leczo z kociołka

nazwa

Wykonanie

I mamy kolejny przepis z serii Tata Gotuje. W kociołku można przygotować wiele dań. Tym razem mój mąż robił leczo. Leczo wyszło rewelacyjnie a to, że było robione na ognisku nadało mu specyficzny smak i zapach.
Ilość składników zależy od własnych gustów.
Składniki:
3 - 4 duże cebule
3 - 4 kiełbaski
2 zielone papryki
2 czerwone papryki
4 - 5 ząbków czosnku
przecier pomidorowy
papryka mielona ostra
papryka mielona słodka
sól
pieprz
olej
Wykonanie:
Cebulę pokroić w pióra, kiełbasę pokroić w plastry, paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski, czosnek pokroić w plastry.
W kociołku rozgrzać olej a następnie usmażyć cebulę i kiełbasę. Dodać paprykę, czosnek i smażyć aż odrobinę zmięknie.
Do warzyw dodać wodę i przyprawy, doprowadzić i do wrzenia. Dodać przecier pomidorowy i gotować przez co najmniej godzinę aż wszystkie składniki się połączą i przejdą smakiem.
Źródło:http://mama-gotuje.blogspot.com/2015/09/leczo-z-kocioka.html