I mamy kolejny przepis z serii Tata Gotuje. W kociołku można przygotować wiele dań. Tym razem mój mąż robił leczo. Leczo wyszło rewelacyjnie a to, że było robione na ognisku nadało mu specyficzny smak i zapach.Ilość składników zależy od własnych gustów.Składniki:3 - 4 duże cebule3 - 4 kiełbaski2 zielone papryki2 czerwone papryki4 - 5 ząbków czosnkuprzecier pomidorowypapryka mielona ostrapapryka mielona słodkasólpieprzolejWykonanie:Cebulę pokroić w pióra, kiełbasę pokroić w plastry, paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski, czosnek pokroić w plastry.W kociołku rozgrzać olej a następnie usmażyć cebulę i kiełbasę. Dodać paprykę, czosnek i smażyć aż odrobinę zmięknie.Do warzyw dodać wodę i przyprawy, doprowadzić i do wrzenia. Dodać przecier pomidorowy i gotować przez co najmniej godzinę aż wszystkie składniki się połączą i przejdą smakiem.