Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 3 sztuk
mąka tortowa 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
cukier puder 2 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowych
sól według uznania
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
żelatyna 5 łyżek stołowych
jogurt naturalny 800 gramów
margaryna 50 gramów
likier kokosowy 2 łyżek stołowych
mleko 1 łyżek stołowych
herbatnik 200 gramów
wiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta
biszkoptowego:
jajka ubić z
cukrami i szczyptą
soli na puch, dodać
mąki wymieszane z
kakaem i proszkiem, delikatnie łyżką połączyć. Ciasto przełożyć do dużej blachy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec 20 minut w 160 stopniach.Wykonanie masy brzoskwiniowej:
brzoskwinie razem z
syropem zmiksować, dodać
żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody i roztopioną na ogniu. Dobrze wymieszać. Tężejącą masę rozłożyć na
biszkopcie i na chwilę włożyć do lodówki.Przygotowanie masy jogurtowej: do
jogurtu dodać do smaku
cukier i ubić mikserem, dodać
żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody i roztopioną na ogniu, jeszcze chwilę ubijać. Tężejącą masę rozłożyć na
masie brzoskwiniowej.Przygotowanie polewy
kakaowej: do rondelka dać
margarynę,
kakao,
mąkę ziemniaczaną,
likier kokosowy i
mleko. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i chwilę mieszać. Ciepłą oblać ciasto.Złożenie ciasta:
biszkopt kakaowy - masa brzoskwiniowa - masa jogurtowa -
herbatniki - polewa
kakaowa, posypana wiórkami kokosowymi.Uwagi:Ciasto
biszkoptowe:
jajka - 3 sztuki,
mąka tortowa - 3 łyżki,
mąka ziemniaczana - 1 łyżka,
cukier - 3 łyżki,
cukier puder - 2 łyżeczki,
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka,
kakao - 1,5 łyżeczki, szczypta
soli Masa brzoskwiniowa:
brzoskwinie - 1 duża puszka,
żelatyna - 2,5 łyżki Masa jogurtowa:
jogurt naturalny - 800g,
żelatyna - 2,5 łyżki,
cukier do smaku Polewa
kakaowa:
kakao - 1,5 łyżki,
margaryna - 50g,
cukier - 5 łyżeczek,
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka,
likier kokosowy - 2 łyżki,
mleko - 1 łyżka,
herbatniki - 200g,
wiórki kokosoweAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: dariaData: 2011-11-03 na jaka to jest blaszkę przepis??Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: