ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojajko 3 sztukmąka tortowa 3 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychcukier według uznaniacukier puder 2 łyżek deserowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychkakao 2 łyżek stołowychsól według uznaniabrzoskwinie w puszce 1 sztukżelatyna 5 łyżek stołowychjogurt naturalny 800 gramówmargaryna 50 gramówlikier kokosowy 2 łyżek stołowychmleko 1 łyżek stołowychherbatnik 200 gramówwiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta biszkoptowego: jajka ubić z cukrami i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z kakaem i proszkiem, delikatnie łyżką połączyć. Ciasto przełożyć do dużej blachy, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec 20 minut w 160 stopniach.Wykonanie masy brzoskwiniowej: brzoskwinie razem z syropem zmiksować, dodać żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody i roztopioną na ogniu. Dobrze wymieszać. Tężejącą masę rozłożyć na biszkopcie i na chwilę włożyć do lodówki.Przygotowanie masy jogurtowej: do jogurtu dodać do smaku cukier i ubić mikserem, dodać żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody i roztopioną na ogniu, jeszcze chwilę ubijać. Tężejącą masę rozłożyć na masie brzoskwiniowej.Przygotowanie polewy kakaowej: do rondelka dać margarynę, kakao, mąkę ziemniaczaną, likier kokosowy i mleko. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i chwilę mieszać. Ciepłą oblać ciasto.Złożenie ciasta: biszkopt kakaowy - masa brzoskwiniowa - masa jogurtowa - herbatniki - polewa kakaowa, posypana wiórkami kokosowymi.Uwagi:Ciasto biszkoptowe: jajka - 3 sztuki, mąka tortowa - 3 łyżki, mąka ziemniaczana - 1 łyżka, cukier - 3 łyżki, cukier puder - 2 łyżeczki, proszek do pieczenia - 1 łyżeczka, kakao - 1,5 łyżeczki, szczypta soli Masa brzoskwiniowa: brzoskwinie - 1 duża puszka, żelatyna - 2,5 łyżki Masa jogurtowa: jogurt naturalny - 800g, żelatyna - 2,5 łyżki, cukier do smaku Polewa kakaowa: kakao - 1,5 łyżki, margaryna - 50g, cukier - 5 łyżeczek, mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka, likier kokosowy - 2 łyżki, mleko - 1 łyżka, herbatniki - 200g, wiórki kokosoweAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: dariaData: 2011-11-03 na jaka to jest blaszkę przepis??Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: