ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegojajko 4 sztukcukier 0.7 szklanekcukier waniliowy 10 gramówmąka tortowa 4 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1.5 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól według uznaniamus z truskawek 400 gramówjogurt naturalny 400 gramówżelatyna 2.5 łyżek stołowychkakao 3 łyżek stołowychmargaryna 100 gramówmleko 6 łyżek stołowychherbatnik 200 gramówwiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta biszkoptowego: całe jajka ubić z cukrem (4łyżki), cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Wylać ciasto do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 0k. 25 minut w 160 stopniach, na jasnozłoty kolor.Wykonanie masy truskawkowej: mus truskawkowy roztrzepać z jogurtem, dosłodzić do smaku i połączyć z namoczoną i rozpuszczoną na ogniu żelatyną.Wykonanie masy jogurtowej: jogurt roztrzepać, dosładzając do smaku i połączyć z namoczoną i rozpuszczoną na ogniu żelatynąWykonanie polewy: wszystkie składniki dać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając,aż zgęstnieje, ciepłą oblać ciasto (kakao, margaryna,cukier (0,5 szklanki), mleko)Złożenie ciasta: biszkopt - masa truskawkowa - masa jogurtowa - herbatniki - polewa posypana wiórkami kokosowymiAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: