Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
cukier 0.7 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1.5 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól według uznaniamus z
truskawek 400 gramów
jogurt naturalny 400 gramów
żelatyna 2.5 łyżek stołowych
kakao 3 łyżek stołowych
margaryna 100 gramów
mleko 6 łyżek stołowych
herbatnik 200 gramów
wiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta
biszkoptowego: całe
jajka ubić z
cukrem (4łyżki),
cukrem waniliowym i szczyptą
soli na puch, dodać
mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Wylać ciasto do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 0k. 25 minut w 160 stopniach, na jasnozłoty kolor.Wykonanie masy truskawkowej: mus
truskawkowy roztrzepać z
jogurtem, dosłodzić do smaku i połączyć z namoczoną i rozpuszczoną na ogniu
żelatyną.Wykonanie masy jogurtowej:
jogurt roztrzepać, dosładzając do smaku i połączyć z namoczoną i rozpuszczoną na ogniu
żelatynąWykonanie polewy: wszystkie składniki dać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając,aż zgęstnieje, ciepłą oblać ciasto (
kakao,
margaryna,
cukier (0,5 szklanki),
mleko)Złożenie ciasta:
biszkopt - masa truskawkowa - masa jogurtowa -
herbatniki - polewa posypana wiórkami kokosowymiAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: