ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 3 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówsól 1 szczyptamąka tortowa 3 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychkakao 1 łyżek deserowychjogurt naturalny 1600 mililitrówkawa cappuccino w proszku 5 łyżek stołowychżelatyna 5 łyżek stołowychcukier według uznaniaherbatniki 200 gramówpolewa kakaowa lub czekoladowa 1 sztukwiórki kokosowe 3 łyżek stołowychWykonanie:Wykonanie biszkoptu kawowego: całe jajka ubić z cukrami i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i z 1 łyżeczką kakaa, i z 1 łyżką kawy cappuccino w proszku. Delikatnie, łyżką, wymieszać. Ciasto przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok. 25 minut w 160 stopniach. Wykonanie masy jogurtowej: do dużego naczynia dać jogurt, 4 łyżki kawy cappuccino w proszku i cukier do smaku. Mikserem roztrzepać. Dodać żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuszczonej na ogniu. Mikserem ubijać tak długo, aż powstanie pianka, a masa zwiększy swą objętość. Dużą blachę wyścielić papierem do pieczenia a na nim umieścić zimny biszkopt, na biszkopt wylać masę i wyrównać, przykryć warstwą herbatników, oblać polewą kakaową lub czekoladową i obsypać wiórkami kokosowymi. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: