ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 3 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówsól 1 szczyptamąka tortowa 3 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychczekolada w proszku 9 łyżek deserowychjogurt naturalny 1600 mililitrówcukier według uznaniażelatyna 5 łyżek stołowychherbatniki 200 gramówpolewa czekoladowa lub kakaowa 1 sztukwiórki kokosowe 3 łyżek stołowychWykonanie:Wykonanie biszkoptu czekoladowego: całe jajka ubić z cukrami i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, i z 2 łyżeczkami czekolady w proszku, delikatnie, łyżką, połączyć i przelać do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w 160 stopniach ok. 25 minut. Wykonanie pianki czekoladowo-jogurtowej: do dużego naczynia przelać jogurt, dodać rozpuszczonych w niewielkiej ilości gorącej wody 7 łyżeczek czekolady w proszku, roztrzepać mikserem dosładzając do smaku. Dodać namoczoną i rozpuszczoną na ogniu żelatynę i ubijać mikserem tak długo,aż powstanie pianka (masa będzie taka pulchna i powiększy swą objętość). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na nim umieścić zimny biszkopt, na którym rozłożyć ubitą piankę i wyrównać. Na piance poukładać herbatniki. Całość oblać polewą czekoladową lub kakaową i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: