ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajko 4 sztukcukier 4 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówsól według uznaniamąka tortowa 4 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmak 1 sztukbrzoskwinie w puszce 1 sztukżelatyna 3 łyżek stołowychmasa czekoladowa 1 sztukherbatnik 200 gramówwiórki kokosowe według uznaniawiórki czekoladowe według uznaniaWykonanie:Przygotowanie ciasta biszkoptowego: całe jajka ubić z cukrami i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć łyżką. Ciasto wylać na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w 160 stopniach na jasno złoty kolor.Przygotowanie masy makowej: mak wyłożyć z puszki do miseczki i dobrze wymieszać.Przygotowanie masy brzoskwiniowej: brzoskwinie zmiksować razem z syropem, dodać namoczoną w 3 łyżkach zimnej wody i rozpuszczonej na ogniu żelatynę, chwilę ubijać mikserem a tężejącą wylać na masę makową.Masę czekoladową przygotować wg przepisu na opakowaniu.Złożenie ciasta: biszkopt - masa makowa - masa brzoskwiniowa - herbatniki - masa czekoladowa - wiórki kokosowe+posypka czekoladowa. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki.Uwagi:duża puszka maku - 1 sztukaAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: