ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegobatony \"Milky Way\" 7 sztukśmietana kremówka 1 kilogramówjajka 3 sztukcukier 80 gramówcukier waniliowy 1 sztukmąka tortowa 50 gramówmąka ziemniaczana 50 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychżelatyna 3 łyżek deserowychbrzoskwinie, puszka 1 sztukpralinki według uznaniasól 1 szczyptaWykonanie:Batony połamać na małe kawałki, przełożyć ze śmietana do rondla, podgrzewać na bardzo małym ogniu, nie przerywając mieszania (nie gotować). Przecedzić przez sitko, wystudzić, wstawić na całą noc do lodówki.Całe jajka (ciepłe) ubić mikserem ze szczyptą soli i cukrami na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 170 stopniach na jasno złoty kolor.Zimny biszkopt przekroić na dwa krążki. Osączone brzoskwinie pokroić na cząstki. Schłodzoną śmietanę ubić i połączyć z namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody i roztopioną na ogniu żelatyną. Spód tortu posmarować małą porcją kremu, ułożyć na nim owoce, posmarować połową pozostałego kremu. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Tort posmarować resztą kremu i wstawić na 5 godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować pralinkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: mmm3Data: 2009-03-29bardzo smaczny :) i prosty do zrobienia :)polecamAutor: edl26Data: 2008-12-19ładnie wygląda i pewnie też smakuje ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: