Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier według uznania
cukier waniliowy 10 gramów
sól według uznaniamus malinowy 400 gramów
jogurt naturalny 400 gramów
żelatyna 2.5 łyżek stołowych
kakao 3 łyżek stołowych
margaryna 100 gramów
mleko 5 łyżek stołowych
wiórki kokosowe według uznania
herbatnik 200 gramówWykonanie:Wykonanie ciasta
biszkoptowego: całe
jajka ubić na puch z
cukrem (4łyżki),
cukrem waniliowym i szczyptą
soli, dodać
mąkę tortową i ziemniaczaną (1.5 łyżki) wymieszane z proszkiem i delikatnie połączyć. Przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach 20 minut na jasno złoty kolor.Wykonanie masy malinowej:rozmiksować mus malinowy z
jogurtem, posłodzić do smaku.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej
wody i roztopić na ogniu. Połaczyć z masą
malinową.Wykonanie masy jogurtowej: roztrzepać
jogurt z
cukrem do smaku, dodać namoczoną i roztopioną
żelatynę. Dobrze połączyć.Wykonanie polewy: wszystkie składniki wymieszać w rondelku i podgrzewać na małym ogniu, aż masa nieco zgęstnieje.(
kakao,
margaryna,
mąka ziemniaczana (1 łyżeczka),
mleko,
cukier (0,5 szklanki),
wiórki kokosowe do posypania,
herbatniki)Złożenie placka:
biszkopt - masa malinowa - masa jogurtowa -
herbatniki - polewa posypana wiórkami kokosowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: