ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojajko 4 sztukmąka tortowa 4 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychcukier według uznaniacukier waniliowy 10 gramówsól według uznaniamus malinowy 400 gramówjogurt naturalny 400 gramówżelatyna 2.5 łyżek stołowychkakao 3 łyżek stołowychmargaryna 100 gramówmleko 5 łyżek stołowychwiórki kokosowe według uznaniaherbatnik 200 gramówWykonanie:Wykonanie ciasta biszkoptowego: całe jajka ubić na puch z cukrem (4łyżki), cukrem waniliowym i szczyptą soli, dodać mąkę tortową i ziemniaczaną (1.5 łyżki) wymieszane z proszkiem i delikatnie połączyć. Przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach 20 minut na jasno złoty kolor.Wykonanie masy malinowej:rozmiksować mus malinowy z jogurtem, posłodzić do smaku. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i roztopić na ogniu. Połaczyć z masą malinową.Wykonanie masy jogurtowej: roztrzepać jogurt z cukrem do smaku, dodać namoczoną i roztopioną żelatynę. Dobrze połączyć.Wykonanie polewy: wszystkie składniki wymieszać w rondelku i podgrzewać na małym ogniu, aż masa nieco zgęstnieje.(kakao, margaryna, mąka ziemniaczana (1 łyżeczka), mleko, cukier (0,5 szklanki), wiórki kokosowe do posypania, herbatniki)Złożenie placka: biszkopt - masa malinowa - masa jogurtowa - herbatniki - polewa posypana wiórkami kokosowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: