ßßß Cookit - przepis na Kaczka faszerowana

Kaczka faszerowana

Wykonanie

« Powrót  
Kaczka faszerowana
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
cebula 1 łyżek stołowych
bułka 2 sztuk
pieprz 1 łyżek deserowych
mleko według uznania
majeranek 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
sól według uznania
smalec gęsi 40 gramów
natka pietruszki 1 sztuk
Wykonanie:
Kaczkę wypatroszyć, umyć. Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać drobno posiekany żołądek, wątróbkę, zieloną pietruszkę, majeranek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito i z dwoma jajami dodać do masy. Dobrze wyrobić. Farszem tym nadziać kaczkę i zaszyć otwór. Kaczkę posolić i włożyć do brytfanny, polać ją sporą ilością gorącego tłuszczu i odrobiną wody. Piec w piekarniku na złoty kolor.
Uwagi:
Cebula posiekana, pietruszka w pęczku
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: polecam
Data: 2011-01-15
Witam, Do kaczki polecam, Escudo Rojo 2004, Baron Philippe. Wino prezentuje aromaty dojrzałych owoców, malin oraz suszonej gruszki wraz z balsamicznymi, ostrymi nutami tytoniu. Delikatny smak kawy i czarnej porzeczki dominuje w ustach przechodząc w długi, przyjemny finisz. Polecam.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1507/Kaczka-faszerowana