Wykonanie
« Powrót  
Kaczka faszerowanaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
cebula 1 łyżek stołowych
bułka 2 sztuk
pieprz 1 łyżek deserowych
mleko według uznania
majeranek 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
sól według uznania
smalec gęsi 40 gramów
natka pietruszki 1 sztukWykonanie:
Kaczkę wypatroszyć, umyć.
Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać drobno posiekany żołądek,
wątróbkę, zieloną
pietruszkę,
majeranek,
sól i
pieprz.
Bułkę namoczyć w
mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito i z dwoma
jajami dodać do masy. Dobrze wyrobić. Farszem tym nadziać
kaczkę i zaszyć otwór.
Kaczkę posolić i włożyć do brytfanny, polać ją sporą ilością gorącego tłuszczu i odrobiną
wody. Piec w piekarniku na złoty kolor.Uwagi:
Cebula posiekana,
pietruszka w pęczkuKuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: polecamData: 2011-01-15Witam, Do
kaczki polecam, Escudo
Rojo 2004, Baron Philippe.
Wino prezentuje aromaty dojrzałych
owoców,
malin oraz
suszonej gruszki wraz z balsamicznymi,
ostrymi nutami tytoniu. Delikatny smak
kawy i
czarnej porzeczki dominuje w ustach przechodząc w długi, przyjemny finisz. Polecam.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: