ßßß Cookit - przepis na Kurczak pieczony z nadzieniem

Kurczak pieczony z nadzieniem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
cebula 1 sztuk
bułka czerstwa 300 gramów
mleko 100 mililitrów
natka pietruszki 1 pęczek
jajka 2 sztuk
przyprawa do kurczaka według uznania
olej 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Nadzienie: oczyszczona cebulę drobno pokroić, a oczyszczona, osuszona natkę drobno posiekać. Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć i wymieszać z cebula, natka, jajkami oraz mlekiem. Wyrabiając na jednolita masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Marynata: olej wymieszać z sola, pieprzem i przyprawą.
Umytego, osuszonego kurczaka z zewnątrz i w środku posmarować, pędzelkiem, marynatą.
Kurczaka napełnić nadzieniem i spiąć otwór wykałaczką. Ułożyć w brytfannie i piec ok. 65 minut. Od czasu do czasu smarując marynatą. Upieczonego kurczaka podzielić na porcje. Obficie polać sosem z pieczenia i podawać z ziemniakami oraz sałatą.
Uwagi:
Jeśli zostało trochę farszu, to można go upiec razem z kurczakiem, ale nie dłużej jak 30 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9845/Kurczak-pieczony-z-nadzieniem