Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
cebula 1 sztuk
bułka czerstwa 300 gramów
mleko 100 mililitrów
natka pietruszki 1 pęczek
jajka 2 sztuk
przyprawa do kurczaka według uznania
olej 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Nadzienie: oczyszczona
cebulę drobno pokroić, a oczyszczona, osuszona
natkę drobno posiekać.
Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć i wymieszać z
cebula,
natka,
jajkami oraz
mlekiem. Wyrabiając na jednolita masę doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Marynata:
olej wymieszać z
sola,
pieprzem i przyprawą.Umytego, osuszonego
kurczaka z zewnątrz i w środku posmarować, pędzelkiem, marynatą.
Kurczaka napełnić nadzieniem i spiąć otwór wykałaczką. Ułożyć w brytfannie i piec ok. 65 minut. Od czasu do czasu smarując marynatą. Upieczonego
kurczaka podzielić na porcje. Obficie polać sosem z pieczenia i podawać z
ziemniakami oraz
sałatą.Uwagi:Jeśli zostało trochę farszu, to można go upiec razem z
kurczakiem, ale nie dłużej jak 30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: