ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukcebula 1 sztukbułka czerstwa 300 gramówmleko 100 mililitrównatka pietruszki 1 pęczekjajka 2 sztukprzyprawa do kurczaka według uznaniaolej 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Nadzienie: oczyszczona cebulę drobno pokroić, a oczyszczona, osuszona natkę drobno posiekać. Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć i wymieszać z cebula, natka, jajkami oraz mlekiem. Wyrabiając na jednolita masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Marynata: olej wymieszać z sola, pieprzem i przyprawą.Umytego, osuszonego kurczaka z zewnątrz i w środku posmarować, pędzelkiem, marynatą.Kurczaka napełnić nadzieniem i spiąć otwór wykałaczką. Ułożyć w brytfannie i piec ok. 65 minut. Od czasu do czasu smarując marynatą. Upieczonego kurczaka podzielić na porcje. Obficie polać sosem z pieczenia i podawać z ziemniakami oraz sałatą.Uwagi:Jeśli zostało trochę farszu, to można go upiec razem z kurczakiem, ale nie dłużej jak 30 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: