ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajko 4 sztukmąka tortowa 4 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychcukier 0.7 szklanekcukier waniliowy 10 gramówsól według uznaniamak 1 sztukserek homogenizowany 1 kilogramówśmietana 0.5 szklanekolejek migdałowy według uznaniasok z cytryny 2 łyżek stołowychżelatyna 3 łyżek stołowychkakao 3 łyżek stołowychmargaryna 100 gramówmleko 0.5 łyżek stołowychherbatnik 200 gramówwiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Wykonanie biszkoptu: całe jajka ubić z cukrem (4 łyżki), cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Ciasto przelać na dużą blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec 0k. 20 minut w 160 stopniach na jasno złoty kolor.Wykonanie masy makowej : wyjąć z puszki i dobrze wymieszać.Wykonanie masy serowej:serek, mikserem, połączyć ze śmietaną, dosładzając do smaku, dodać zapach. Namoczoną w 3 łyżkach zimnej wody żelatynę rozpuścić na małym ogniu i połączyć z serem.Złożenie ciasta: biszkopt - masa makowa - masa serowa - herbatniki oblane polewą i posypane wiórkami kokosowymi.Wykonanie polewy: wszystkie składniki , mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje (kakao, margaryna, cukier 0,5 szklanki, mleko, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka. Ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia a kroić po kilku godzinach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: jaaaData: 2011-04-14łanie wyglada ; )Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: