Wykonanie
            « Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarka 30 dekagramów
kapusta pekińska 1 sztuk
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy 4 łyżek stołowych
orzechy cashew 10 dekagramów
kukurydza ziarno 15 dekagramów
kiełki soi według uznania
musztarda 2 łyżek stołowych
sos sojowy według uznania
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
wywar z wawrzyw 1 szklanek
imbir świeży w kłączu według uznania
cytryna 0.5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Warzywa: 
kapustę pekińską, 
cebule oraz 
pieczarki umyć i obrać. Pokroić na kawałki, 
kapustę poszatkować. Rozgrzać 
olej na patelni wrzucić 
orzechy i uprażyć. Wyjąć 
orzechy, na patelnię dolać 
oleju i na gorący wrzucić pokrojone warzywa i 
pieczarki. Smażyć kilka minut, po czym do warzyw i 
grzybów dorzucić ugotowane 
ziarna kukurydzy i 
kiełki sojowe. Smażyć dalej jeszcze parę minut. Do naczynia wlać 
wywar warzywny, dodać 
musztardę, pokrojone bardzo drobno kłącze 
imbiru, 
sos sojowy, 
mąkę ziemniaczana i wyciśnięty z połowy 
cytryny sok. Przez parę minut gotować wszystko, pod koniec dorzucić uprażone 
orzechy. Można podawać do 
ryżu, 
makaronu, 
ziemniaków.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z 
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z 
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: