ßßß Cookit - przepis na Warzywa słodko-kwaśne

Warzywa słodko-kwaśne

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarka 30 dekagramów
kapusta pekińska 1 sztuk
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy 4 łyżek stołowych
orzechy cashew 10 dekagramów
kukurydza ziarno 15 dekagramów
kiełki soi według uznania
musztarda 2 łyżek stołowych
sos sojowy według uznania
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
wywar z wawrzyw 1 szklanek
imbir świeży w kłączu według uznania
cytryna 0.5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Warzywa: kapustę pekińską, cebule oraz pieczarki umyć i obrać. Pokroić na kawałki, kapustę poszatkować. Rozgrzać olej na patelni wrzucić orzechy i uprażyć. Wyjąć orzechy, na patelnię dolać oleju i na gorący wrzucić pokrojone warzywa i pieczarki. Smażyć kilka minut, po czym do warzyw i grzybów dorzucić ugotowane ziarna kukurydzy i kiełki sojowe. Smażyć dalej jeszcze parę minut. Do naczynia wlać wywar warzywny, dodać musztardę, pokrojone bardzo drobno kłącze imbiru, sos sojowy, mąkę ziemniaczana i wyciśnięty z połowy cytryny sok. Przez parę minut gotować wszystko, pod koniec dorzucić uprażone orzechy. Można podawać do ryżu, makaronu, ziemniaków.
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/468/Warzywa-slodko-kwasne