Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarka 30 dekagramów
kapusta pekińska 1 sztuk
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy 4 łyżek stołowych
orzechy cashew 10 dekagramów
kukurydza ziarno 15 dekagramów
kiełki soi według uznania
musztarda 2 łyżek stołowych
sos sojowy według uznania
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
wywar z wawrzyw 1 szklanek
imbir świeży w kłączu według uznania
cytryna 0.5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Warzywa:
kapustę pekińską,
cebule oraz
pieczarki umyć i obrać. Pokroić na kawałki,
kapustę poszatkować. Rozgrzać
olej na patelni wrzucić
orzechy i uprażyć. Wyjąć
orzechy, na patelnię dolać
oleju i na gorący wrzucić pokrojone warzywa i
pieczarki. Smażyć kilka minut, po czym do warzyw i
grzybów dorzucić ugotowane
ziarna kukurydzy i
kiełki sojowe. Smażyć dalej jeszcze parę minut. Do naczynia wlać
wywar warzywny, dodać
musztardę, pokrojone bardzo drobno kłącze
imbiru,
sos sojowy,
mąkę ziemniaczana i wyciśnięty z połowy
cytryny sok. Przez parę minut gotować wszystko, pod koniec dorzucić uprażone
orzechy. Można podawać do
ryżu,
makaronu,
ziemniaków.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: