Wykonanie
Przepis banalny, ale jest podstawą wielu przekąsek, dań itp. Zawsze kiedy dostaję od teścia całą skrzynkę takich
pieczarek, robię zapasy. Smażę z
cebulką doprawiam, i zamrażam. Na zapiekanki, paszteciki - idealne. Zawsze można wyczarować coś z niczego. Uwielbiam takie proste gromadzenie zapasów.Składniki:- 3 kg
pieczarek- 3 średnie
cebule-
sól,
pieprz do smaku


Przepis.Na głębokiej patelni rozgrzać łyżkę
oliwy.
Cebule obrać i pokroić w kostkę.
Pieczarki również w kostkę (większą) lub półplasterki. Na patelnie wsypać
cebulę, zeszklić. Dodać pokrojone
pieczarki i dusić całość ok 40 min., aż
pieczarki będą miękkie a
woda odparuje. Doprawić
solą i
pieprzem do smaku. Wystudzić. Przełożyć do małych pojemników i zamrozić.Smacznego.źródło: własne