ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulion instant 1 łyżek deserowychocet winny 4 łyżek stołowychchili mielone według uznaniacukier brązowy 1 szczyptaczosnek 1 ząbkichili 1 sztukdymka 1 pęczekolej 3 łyżek stołowychmięso mielone 400 gramówananas 1 sztuksałata 0,5 sztuknatka pietruszki 0,5 sztukorzeszki ziemne 60 gramówtrawa cytrynowa 1 sztukWykonanie:Sos: zewnętrzne liście trawy drobno posiekać, a miękki środek odłożyć. Zagotować 250ml wody z trawą i bulionem, a po 5 minutach dodać ocet. Doprawić do smaku cukrem i sproszkowanym chili. Wymieszać i odstawić na kilka minut.Oczyszczony czosnek i odłożoną trawę posiekać oczyszczony strączek chili pokroić w paseczki. Oczyszczoną dymkę pociąć w talarki. Mięso mielone usmażyć na oleju na silnym ogniu (5 minut, powinno mieć grudkowatą konsystencję). Na ostatnie 2 minuty smażenia dołożyć czosnek, chili i trawę. Doprawić sola oraz pieprzem. Zdjąć z ognia i wymieszać z dymką. Zalać przecedzonym sosem i ostudzić. Oczyszczonego ananasa drobno pokroić. Natkę i orzechy posiekać. Oczyszczoną, osuszoną sałatę porwać na mniejsze kawałki. Przygotowane składniki wymieszać z mięsem i podawać.Uwagi:Orzeszki ziemne mają być niesolone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TajlandzkaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: