Wykonanie
            W czasie sesji raczej nie ma czasu na przygotowywanie bardziej skomplikowanych dań, dlatego ta 
sałatka w tym okresie świetnie się sprawdzi. Wystarczy 10 minut, by przyrządzić ją na obiad czy lunch. Smakuje świetnie, jest lekko pikantna i lekka, a przy tym sycąca. W dodatku to dobry sposób na wykorzystanie 
pomidorów, na które mamy teraz sezon.
Sałatka z 
fasoli i 
pomidorów z 
chili i 
bazylią- 1 puszka 
fasoli Jaś- 250g 
pomidorów- 1 czerwona 
papryczka chili- mały pęczek 
bazylii- 1 ząbek 
czosnku- 1/2 łyżki 
oleju- 1/2 łyżki czerwonego 
octu winnego1) 
Fasolę odsączyć, przepłukać i umieścić w misce.2) Dodać pokrojone w kostkę 
pomidory.3) 
Chili, 
bazylię, 
czosnek, 
olej i 
ocet zmiksować w blenderze.4) Dodać do 
fasoli i 
pomidorów i wymieszać.5) Podawać z dodatkowymi całymi listkami 
bazylii.Przepis stąd .Czas przygotowania: 10 minutLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 170 kcal