Wykonanie
W czasie sesji raczej nie ma czasu na przygotowywanie bardziej skomplikowanych dań, dlatego ta
sałatka w tym okresie świetnie się sprawdzi. Wystarczy 10 minut, by przyrządzić ją na obiad czy lunch. Smakuje świetnie, jest lekko pikantna i lekka, a przy tym sycąca. W dodatku to dobry sposób na wykorzystanie
pomidorów, na które mamy teraz sezon.
Sałatka z
fasoli i
pomidorów z
chili i
bazylią- 1 puszka
fasoli Jaś- 250g
pomidorów- 1 czerwona
papryczka chili- mały pęczek
bazylii- 1 ząbek
czosnku- 1/2 łyżki
oleju- 1/2 łyżki czerwonego
octu winnego1)
Fasolę odsączyć, przepłukać i umieścić w misce.2) Dodać pokrojone w kostkę
pomidory.3)
Chili,
bazylię,
czosnek,
olej i
ocet zmiksować w blenderze.4) Dodać do
fasoli i
pomidorów i wymieszać.5) Podawać z dodatkowymi całymi listkami
bazylii.Przepis stąd .Czas przygotowania: 10 minutLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 170 kcal