Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola biała 500 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczekpapryczka czerwona
chili 1 sztuk
olej arachidowy 90 mililitrów
cukier brązowy 0,5 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
sól według uznaniaWykonanie:Namoczoną wcześniej
fasolę ugotować w świerz4ej wodzie z dodatkiem
soli (nie rozgotować).Sos: oczyszczoną papryczkę drobno posiekać. W słoiczku dobrze wymieszać (potrząsając)
olej, rozdrobniony
czosnek,
sok z cytryny, papryczkę i
cukier oraz
sól.Jeszcze ciepłą
fasolę polać sosem i zostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać wypłukaną, osączoną i posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: