ßßß Cookit - przepis na Jaś z pietruszką

Jaś z pietruszką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola biała 500 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczek
papryczka czerwona chili 1 sztuk
olej arachidowy 90 mililitrów
cukier brązowy 0,5 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
sól według uznania
Wykonanie:
Namoczoną wcześniej fasolę ugotować w świerz4ej wodzie z dodatkiem soli (nie rozgotować).
Sos: oczyszczoną papryczkę drobno posiekać. W słoiczku dobrze wymieszać (potrząsając) olej, rozdrobniony czosnek, sok z cytryny, papryczkę i cukier oraz sól.
Jeszcze ciepłą fasolę polać sosem i zostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać wypłukaną, osączoną i posiekaną natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8126/Jas-z-pietruszka