ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofasola biała 500 gramównatka pietruszki 0,5 pęczekpapryczka czerwona chili 1 sztukolej arachidowy 90 mililitrówcukier brązowy 0,5 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkisól według uznaniaWykonanie:Namoczoną wcześniej fasolę ugotować w świerz4ej wodzie z dodatkiem soli (nie rozgotować).Sos: oczyszczoną papryczkę drobno posiekać. W słoiczku dobrze wymieszać (potrząsając) olej, rozdrobniony czosnek, sok z cytryny, papryczkę i cukier oraz sól.Jeszcze ciepłą fasolę polać sosem i zostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać wypłukaną, osączoną i posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: