Wykonanie
Dzisiaj polecam pyszną, aromatyczną jajecznicą. Nie jest to chyba nic niezwykłego ale ostatnio nie miałam dostępu do wiejskich
jajek więc naprawdę się za nią stęskniłam. A ta, którą sobie usmażyłam gdy już je dostałam smakowała wspaniale. Dobrze przyprawiona, odpowiednio wysmażona, podana na chrupiącej
bagietce... to było rajskie jedzenie. A piszę o tym dlatego, że dzisiaj jest początek nowego roku szkolnego a ja właśnie bardzo często nie mam czasu na śniadanie. Pomimo, że wiem jak ważny jest to posiłek często zdarza mi się wychodzić do pracy bez śniadania. Postanowiłam w nowym roku szkolnym bardziej zadbać o tę sprawę dlatego spodziewajcie się więcej przepisów
śniadaniowych.
Składniki:2 łyżki
oleju4
jajka1 ząbek
czosnkumały kawałek
papryczki chillisólświeżo mielony
pieprznatka pietruszkiNa patelni rozgrzać
olej, wrzucić zmiażdżony ząbek
czosnku oraz posiekane
chilli. Smażyć chwilę. Wbić
jajka i mieszać, do pożądanej konsystencji. Ja nie lubię spieczonej jajecznicy więc już nie stawiałam patelni na ogniu, ale jeśli lubicie bardziej wypieczoną zróbcie to. Dodać posiekaną
natkę pietruszki i przyprawić
solą i świeżo mielonym
pieprzem. Podawać z
bagietką.Smacznego:)