Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
ananas 1 sztuk
cebula dymka 3 sztukpapryczka czerwona
chili 1 sztuk
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowych
kolendra posiekana 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowychpasta krewetkowa 2 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
ryż 0,75 szklanek
kolendra, listki według uznaniaWykonanie:
Ryż ugotować na sypko.
Ananas umyć szczoteczką i przekroić na wzdłuż(wraz z czupryną), połówki wydrążyć nie uszkadzając skorupy, miąższ pokroić w kostkę, włożyć do miski, wydrążone połówki zachować.Oczyszczony
czosnek i
dymki posiekać. Oczyszczoną papryczkę również posiekać.
Dymkę,
szczypiorek,
kolendrę, papryczkę wymieszać z miąższem
ananasa.Na
oleju podsmażyć
czosnek z pastą
krewetkową na złoty kolor, dodać
ryż,
sos rybny i
sojowy,
cukier. Wymieszać i smażyć, aż całość będzie równomiernie gorąca. Wymieszać z kostkami
ananasa.Połówki
ananasa wypełnić
ryżem z
ananasem, przybrać listkami
kolendry lub
pietruszki.Uwagi:
Kolendę można zastąpić
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia TajlandzkaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: