Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 100 gramów
ocet winny 5 łyżek stołowychsos
chili słodki 3 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
dymka 1 sztuk
papryka kolorowa 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżek stołowych
ser owczy 200 gramów
natka pietruszki według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ryż ugotować, odcedzić i przelać zimną
wodą, osączyć.
Ocet utrzeć z sosem
chili i
sosem sojowym, wymieszać z
ryżem i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.Oczyszczoną
dymkę pokroić w cienkie krążki, wrzucić do wrzącej
wody i blanszować, osaczyć na sitku. Oczyszczoną
paprykę pokroić w małą kostkę, a
czosnek rozdrobnić.
Ryż wymieszać z
papryką,
dymką i
czosnkiem, skropić
olejem. Przyprawić
solą,
pieprzem i
cukrem. Wstawić do lodówki na 30 minut. Przed podaniem posypać pokruszonym
serem i udekorować
natka pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Inne
Kasze weg.Potrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: