ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoczosnek 7 ząbkimały strąk ostrej papryki chili 1 sztukwermiszel 4 łyżek stołowychbulion warzywny 2 kostekolej 2 łyżek stołowychposiekanej natki pietruszki 2 łyżek stołowychsłodka mielona papryka 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ząbki czosnku obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Papryczkę chili umyć, dokładnie oczyścić z pestek, a miąższ bardzo drobno posiekać. W głębokim rondelku rozgrzać olej, włożyć pokrojony czosnek, posiekaną papryczkę chili i cały czas mieszając, smażyć przez minutę na małym ogniu, uważając, aby czosnek się nie zrumienił, bo wtedy olej nabierze gorzkiego smaku.Do rondelka dolać litr wrzącej wody. Włożyć kostki bulionowe i od czasu do czasu mieszając,doprowadzić zupę do wrzenia. Wsypać wermiszel. Gotować 4-5 minut. Zupę doprawić do smaku słodką mieloną papryką i ewentualnie solą oraz pieprzem. Podawać posypaną posiekaną natką pietruszki. Zamiast makaronu do zupy można dodać zacierki lub grzanki z uprażonego pieczywa.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-18Zwykłą sól najlepiej zamienić na sól czosnkową nie jest ona drogaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: