Wykonanie
Uwielbiam
paprykę marynowaną. Zarówno do sałatek, jako dodatek do kanapek i do wielu innych potraw! Tym razem jednak przed marynowaniem, podsmażyłam je nieco, dodając
czosnek i
pietruszkę. Pychota!
Składniki:10 kg świeżej
papryki5 łyżek posiekanej
natki pietruszki3 duże główki
czosnkuOkoło ½ kg
soli½ l
oleju2 łyżeczki octu/ duży słoikWykonanie:
Czosnek posiekać razem z
natką.
Paprykę umyć, wysuszyć i wyjąć nasiona. Z obu stron usmażyć rumieniąc z
papryką na
oleju i włożyć ciasno do gorących słoików. Wierzch posypać
natką z
czosnkiem i zalać wytworzonym ze smażenia gorącym
olejem. Dodać
ocet, zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.