Pyszny sposób na obiad, który zaczerpnęłam z Biblioteczki Poradnika Domowego, pt. Mięso na róż ne sposoby .Składniki:4 kotlety wieprzowepół łyżeczki mielonego imbirupół łyżeczki cukrupół łyżeczki soliszczyp ta pieprzuolej do smażeniaNa sos barbecue:3 łyżki keczupuprzyprawachilli do smaku (niepełne pół łyżeczki)2 łyżeczki c ukru2 łyżki octu winnego 6%2 łyżk i sosu sojowego2 duże ząbki czosnku2 liście lauroweSposób przygotowania:1. Kotlety rozbijamy i ob taczamy w mieszance przypraw (cukrze, soli, imbiru i pieprzu). Rumienimy z obu stron na rozgrzanym oleju na dość dużym ogniu. Wyjąć mięso z patel ni.2. W miseczce mieszamy składniki na sos barbecue. Sos dodajemy na patelnię z olejem, na którym smażyło się mięso. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mięso, mieszamy i przykrywamy pokry wką. Całość dusimy do miękkości (ok. 25 minut) od czasu do czasu.mieszając.3. Mięso poda łam z ugotowanym ryżem i ogórkiem kiszonym. Bardzo nam smakowało, więc polecam!Smacznego !