Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
mintaja 450 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
makaron gruby 250 gramów
rukola 1 pęczek
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżek stołowych
bulion warzywny 100 mililitrów
pomidory 300 gramów
bułka tarta 5 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszona
rybę oprószyć
solą i pociąć w paseczki o szerokości 3-4 cm. Kawałki
ryby oprószyć z obu stron
mąka. Zanurzać je w roztrzepanym
jajku, obtaczać w
bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron, na
oleju.
Makaron gotować w osolonym wrzątku 6 minut, odcedzić, osączyć. oczyszczona
rukolę trochę odłożyć do dekoracji, a resztę pokroić na kawałeczki. Oczyszczona
cebule i
czosnek posiekać i zeszklić na pozostałym
oleju, dodać obrane ze skórki, rozdrobnione
pomidory oraz
rukole. Wlać
bulion i gotować 10 minut na małym ogniu. Sos doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
cukrem.
Makaron przełożyć do 4 natłuszczonych foremek, ułożyć usmażona
rybę, polać sosem i posypać
startym serem. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Udekorować odłożoną
rukola.Uwagi:
Rukolę można zastąpić kilkoma liśćmi
sałaty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: karolData: 2010-02-11mam nadzieje ze bedzie dobre!!!:)zamierzam zrobic to na kolacjie we dwojeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: