ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z mintaja 450 gramówmąka 1 łyżek stołowychjajka 1 sztukmakaron gruby 250 gramówrukola 1 pęczekcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkiolej 4 łyżek stołowychbulion warzywny 100 mililitrówpomidory 300 gramówbułka tarta 5 łyżek stołowychser żółty 100 gramówcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszona rybę oprószyć solą i pociąć w paseczki o szerokości 3-4 cm. Kawałki ryby oprószyć z obu stron mąka. Zanurzać je w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron, na oleju.Makaron gotować w osolonym wrzątku 6 minut, odcedzić, osączyć. oczyszczona rukolę trochę odłożyć do dekoracji, a resztę pokroić na kawałeczki. Oczyszczona cebule i czosnek posiekać i zeszklić na pozostałym oleju, dodać obrane ze skórki, rozdrobnione pomidory oraz rukole. Wlać bulion i gotować 10 minut na małym ogniu. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.Makaron przełożyć do 4 natłuszczonych foremek, ułożyć usmażona rybę, polać sosem i posypać startym serem. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Udekorować odłożoną rukola.Uwagi:Rukolę można zastąpić kilkoma liśćmi sałaty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z RybPotrawy z seremZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: karolData: 2010-02-11mam nadzieje ze bedzie dobre!!!:)zamierzam zrobic to na kolacjie we dwojeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: