ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 400 gramówcebula 1 sztukolej 5 łyżek stołowychszpinaki - listki 0,5 szklanekczosnek 1 ząbkispaghetti 400 gramówser żółty 150 gramówzioła prowansalskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte pomidory pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebule posiekać i podsmażyć na połowie oleju, dodać pomidory i chwile razem dusić. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami. Na pozostałym oleju podsmażyć oczyszczony szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz rozdrobnionym czosnkiem. Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzony polać pomidorowym sosem. Obłożyć szpinakiem i posypać startym na grubej tarce serem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: