Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mleko 1 szklanek
mąka 150 gramów
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
mozzarella 2 sztuk
cebula 3 sztuk
olej według uznania
pomidor 2 sztukWykonanie:
Jajka ubić z
mlekiem i
mąką, przyprawić
solą pieprzem i odrobiną
cukru, odstawić na 20 minut. W
między czasie odsączyć
mozzarellę z
wody i pokroić w grube plasterki.
Pomidora sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić w plasterki.
Cebulę opłukać , obrać i pokroić w talarki, smażyć na odrobinie tłuszczu na złoty kolor.Po 20 minutach smażymy cienkie naleśniki w małej ilości tłuszczu na złoty kolor.Gotowe układamy na talerzu a na brzeg naleśnika układamy
mozzarellę ,
pomidorka, i smażoną
cebulę. Można przyprawić
bazylia lub
oregano. Smakuje wyśmienicie.Uwagi:Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia WłoskaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: ankatoki1980Data: 2009-08-24pychotka :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: