ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukmleko 1 szklanekmąka 150 gramówcukier według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniamozzarella 2 sztukcebula 3 sztukolej według uznaniapomidor 2 sztukWykonanie:Jajka ubić z mlekiem i mąką, przyprawić solą pieprzem i odrobiną cukru, odstawić na 20 minut. W między czasie odsączyć mozzarellę z wody i pokroić w grube plasterki. Pomidora sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę opłukać , obrać i pokroić w talarki, smażyć na odrobinie tłuszczu na złoty kolor.Po 20 minutach smażymy cienkie naleśniki w małej ilości tłuszczu na złoty kolor.Gotowe układamy na talerzu a na brzeg naleśnika układamy mozzarellę , pomidorka, i smażoną cebulę. Można przyprawić bazylia lub oregano. Smakuje wyśmienicie.Uwagi:Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia WłoskaPotrawy z seremKomentarze:Autor: ankatoki1980Data: 2009-08-24pychotka :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: