Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 2 sztuk
mozarella 1 porcja
cebula 2 sztuk
olej według uznania
woda mineralna gazowana 1,5 szklanek
mleko 1,5 szklanek
sól 1 szczypta
jajka 4 sztuk
mąka 0,5 kilogramówWykonanie:
Jajka wymieszać z
mąką i szczyptą
soli, dodać
mleko,
wodę i
olej. Wymieszać mikserem, aby nie było grudek. Usmażyć placki naleśnikowe.
Cebulę obrać, pokroić w talarki i usmażyć na złoty kolor w
oleju. Następnie na rozłożonego naleśnika dać
pomidory, później
mozzarellę pokrojoną w paseczki i na sam wierzch
cebulę. Zwinąć w rulonik albo jak krokiety w kopertę. Naleśniki zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: