ßßß Cookit - przepis na Zupa z soczewicą II

Zupa z soczewicą II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
seler naciowy 1 łodyga
kminek mielony 2 łyżek deserowych
bulion warzywny 750 mililitrów
fasolka szparagowa zielona 1 puszka
pomidory krojone 1 puszka
soczewica 1 puszka
sok z cytryny 0,5 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać, a seler pokroić i podsmażyć na rozgrzanym w garnku oleju przez 5 minut. Wsypać kminek i smażyć jeszcze minute. Wlać bulion i dodać osączona fasolkę, soczewicę oraz pomidory. Podgrzewając, doprawić do smaku sokiem z cytryny, szczypta cynamonu i papryki, sola oraz pieprzem.
Uwagi:
Soczewicę można zastąpić ciecierzycą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9422/Zupa-z-soczewica-II