« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukczosnek 1 ząbkiseler naciowy 1 łodygakminek mielony 2 łyżek deserowychbulion warzywny 750 mililitrówfasolka szparagowa zielona 1 puszkapomidory krojone 1 puszkasoczewica 1 puszkasok z cytryny 0,5 sztukolej 2 łyżek stołowychCynamon według uznaniapapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać, a seler pokroić i podsmażyć na rozgrzanym w garnku oleju przez 5 minut. Wsypać kminek i smażyć jeszcze minute. Wlać bulion i dodać osączona fasolkę, soczewicę oraz pomidory. Podgrzewając, doprawić do smaku sokiem z cytryny, szczypta cynamonu i papryki, sola oraz pieprzem.Uwagi:Soczewicę można zastąpić ciecierzycą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: