Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 gramów
olej 2 gramów
cebula 2 gramów
czosnek 1 ząbki
rozmaryn 1 sztuk
fasolka szparagowa zielona 450 gramów
pomidory 500 gramów
bulion warzywny 300 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić na duże kawałki i smażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor. Od czasu do czasu mieszając, aby zrumieniły się ze wszystkich stron. Oczyszczoną
cebulę przekroić na połowy, a następnie w cienkie półplasterki. Oczyszczony
czosnek przecisnąć przez praskę. Opłukany
rozmaryn, kilka gałązek odłożyć, a resztę posiekać.
Cebulę i
czosnek dodać do
ziemniaków i wymieszać. Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić na drobne cząstki. Wrzucić na patelnię z
ziemniakami i podlać
bulionem(może być z kostki). Wszystko razem gotować 10 minut, mieszając doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Oczyszczoną
fasolkę dodać do gulaszu i gotować jeszcze 10 minut. Posypać posiekanym
rozmarynem. Udekorować odłożonymi gałązkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: