ßßß Cookit - przepis na Gulasz ziemniaczany

Gulasz ziemniaczany

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 gramów
olej 2 gramów
cebula 2 gramów
czosnek 1 ząbki
rozmaryn 1 sztuk
fasolka szparagowa zielona 450 gramów
pomidory 500 gramów
bulion warzywny 300 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić na duże kawałki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Od czasu do czasu mieszając, aby zrumieniły się ze wszystkich stron. Oczyszczoną cebulę przekroić na połowy, a następnie w cienkie półplasterki. Oczyszczony czosnek przecisnąć przez praskę. Opłukany rozmaryn, kilka gałązek odłożyć, a resztę posiekać. Cebulę i czosnek dodać do ziemniaków i wymieszać. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na drobne cząstki. Wrzucić na patelnię z ziemniakami i podlać bulionem(może być z kostki). Wszystko razem gotować 10 minut, mieszając doprawić do smaku solą i pieprzem. Oczyszczoną fasolkę dodać do gulaszu i gotować jeszcze 10 minut. Posypać posiekanym rozmarynem. Udekorować odłożonymi gałązkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4929/Gulasz-ziemniaczany