ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniacukier 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 sztuktymianek 1 gałązkiliść laurowy 1 listkówimbir 1/4 sztukwino 250 mililitrówbulion 250 dekalitrówoliwa 4 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkicebula 1 sztukbiała rzodkiewki 250 gramówcukinia 250 gramówmarchew 250 gramówWykonanie:Cukinie umyć i odciąć końce. Pozostałe warzywa obrać, opłukać, pokroić na kawałki, a następnie na słupki. W ten sam sposób pokroić cukinie. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na 2 łyżkach oliwy razem z ziołami. Na pozostałych 2 łyżkach oliwy podsmażyć marchew i rzodkiew, oprószyć cukrem i smażyć, aż cukier się zrumieni. Dodać cukinie i chwilę smażyć. Następnie zalać winem, wlać bulion, dodać cebulę z ziołami, roztarty czosnek i pokrojony na płatki imbir. Dusić warzywa około 30 minut. Pod koniec zdjąć pokrywkę i mieszając odparować sos. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami usmażonymi na margarynie.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: